Zonnetips - Ga verstandig om met de zonnebank

Zonnetips

Ga verstandig om met de zonnebank. 

In onze zonnestudio krijgen we vaak dezelfde vragen te horen. Hieronder vind u een overzicht.

Staat uw vraag niet in de lijst stel ze ons gerust!
   


———————————————————————————————————————————————————————

Veel gestelde vragen

Mag je douchen direct na een zonnebankbeurt?
Dat mag zeker! Eens de zonnebanklampen uit zijn stopt de bruining. Een douche achterna kan enkel het lichaam afkoelen waardoor de rode gloed verdwijnt waardoor het lijkt alsof uw ‘bruin’ weg is.

Is het nodig een zonneproduct te gebruiken?
Als u uw huid goed wilt verzorgen is het nodig een product voor het zonnen te gebruiken. De producten geschikt voor zonnebankgebruik helpen de vochtbalans in de huid op peil te houden waardoor de huid veel beter kan bruinen.

Moet ik na de zonnebank nog smeren?
Het is aan te raden om na elke zonnebankbeurt uw lichaam in te smeren met een aftersun of zachte bodymelk. Hierdoor wordt uw huid goed gegydrateerd en blijft uw bruine kleur langer.

Is het normaal dat ik witte plekken op mijn rug/zitvlak heb?
Dit is normaal. Dit zijn uw drukpunten, de plaatsen waar uw lichaamsgewicht op rust tijdens het zonnen. Door die druk is er plaatselijk een licht zuurstoftekort waardoor de huid niet bruint. Oplossing: Afwisselend op de buik en rug liggen. Of kiezen voor onze Soltron 110 (=kabine5) die heeft een ergonomisch voorgevormd ligvlak die de drukpunten wegneemt 

Waarom mag ik niet zonnen?
Het is bij wet bepaald dat elke zonnebankgebruiker 24 uur tussen elke zonnebankbeurt zijn/haar huid moet laten rusten. Komt u een eerste keer zonnen of was het langer dan 1 maand geleden dat u kwam, dan moet u 48 uur tussen twee zonnebankbeurten laten. Onze automaat is dus ook volgens die uren ingesteld, wanneer u vroeger terugkomt dan mag kan u niet zonnen.

Waarom mag ik niet zonnen terwijl ik een antibiotica-kuur volg?
Antibiotica verlaagt uw weerstand zodat u uw ziekte sneller kan ‘uitzieken’. Wanneer u onder de zonnebank ligt verlaagt uw weerstand ook om uw huid te kunnen toe laten te bruinen. Wanneer u zonnebanken met antibiotica combineerd wordt uw weerstand dubbel zoveel verlaagd. Gevolg: rode uitslag tot zwaar verbranden. Wacht met zonnen tot uw antibiotica-kuur gedaan is!

Wat is het verschil tussen een bronzor en zelfbruiner?
Bronzor = een laagje dat op de huid ligt. Dat laagje verkleurd gelijkmatig.
Zelfbruiner = dringt in de huid. De verkleuring gebreurt door een reactie van de huid, wanneer uw huid op sommige plaatsen droger is wordt de crème meer geabsorbeerd waardoor op die plaatsen een donkerdere kleur ontstaat.

Hoeveel minuten ga ik best onder de zonnebank?
Wij raden iedere klant aan om voorzichtig te beginnen! Veel hangt af van uw huidtype: 
Huidtype 1: mag niet zonnen!
Huidtype 2: mag de eerste beurt niet langer dan 7 min. zonnen.
Huidtype 3: mag de eerste beurt niet langer dan 9 min. zonnen. 
Huidtype 4: mag de eerste beurt niet langer dan 12 min. zonnen.
De volgende beurten nooit langer dan 1 à 2 min. t.o.v. uw vorige beurt!

Mag ik onder de zonnebank terwijl ik zwanger ben?
Ja dat mag. Zolang u niet overdrijft kan het voor de baby geen kwaad. Let als toekomstige moeder er wel op dat je geen zwangerschapsmasker krijgt! Smeer uit voorzorg uw gezicht in met een sun-block!